Filmuppdrag – Film om att studera som kocklärling

Filmuppdrag – Film om att studera som kocklärling

29 juni, 2016 Av av dalapeter

Mitt tredje filmuppdrag att göra film om att studera som lärling är nu färdigt!

Just nu håller jag på med att skapa en serie med filmer åt min arbetsgivare DalaWux som ska förmedla vad det innebär att studera som lärling inom Dalarnas vuxenutbildning. Jag har nu gjort färdigt min tredje film i serien, denna gång handlar filmen om att studera som kocklärling.

Att studera som lärling

Att vara lärling innebär att du får du möjlighet att lära dig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en lärlingsutbildning och annan yrkesutbildning är att du är en del av ett arbetslag på en arbetsplats.

På arbetsplatsen gör du det mesta av din yrkesutbildning och din yrkeslärare har nära kontakt med din handledare på arbetsplatsen. Tillsammans utformar ni din utbildning på bästa sätt. Under din studietid har du en fot i arbetslivet och en i skolan vilket innebär att du både får en yrkesutbildning och kontakter inom arbetslivet vilket ofta leder till en anställning.

Se filmen om att studera som kocklärling här:

Är du/ni i behov av en informationsfilm av något slag? Hör av er till mig så diskuterar vi gemensamt ett bra upplägg för detta. Jag kan hjälpa till med allt från att skriva manus, filma, redigera och klippa till att skapa den färdiga slutprodukten.