Jag blev intervjuad om mitt yrke i programmet ”Morgon” i P4 Dalarna

Jag blev intervjuad om mitt yrke i programmet ”Morgon” i P4 Dalarna

16 mars, 2017 Av av dalapeter

Imorse blev jag intervjuad i programmet ”Morgon” i P4 Dalarna. ”Spännande dalfolk som har något intressant att berätta supertidigt på morgonen” var slogan som inledde programpunkten. Johan Sjöstrand från Borlänge blev intervjuad föregående morgon och berättade då om sitt yrke som billackerare, dock med sin särskilda specialitet och talang att motivlackera och måla pinstriping på klassiska bilar och motorcyklar.  I slutet av intervjun fick Johan frågan vem han skulle vilja passa stafettpinnen vidare till och då valde han mig. Jag blev såklart både smickrad och glad över att han av alla människor valde mig. Tack Johan!

Jag blev uppringd av programledaren kl 06.15 imorse och intervjun kunde börja. Jag valde att berätta om mitt yrke som IKT-utvecklare inom vuxenutbildningen i Dalarna, ett viktigt ämne som jag känner att det pratas alldeles för lite om trots att så otroligt många människor berörs utav det. Jag tog min chans i radions direktsändning och berättade om hur jag i min yrkesroll för in digital kompetens och flexibelt lärande i Dalarnas vuxenutbildning genom att utbilda lärare och pedagoger i användandet  av digitala verktyg och molntjänster i den vardagliga lärmiljön. Syftet med detta är att göra lärandet möjligt för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, autism och Asperger syndrom.

När det blev min tur att passa stafettpinnen vidare så var mitt val enkelt. Det blev till min sambo Ullis Andersson som jag tycker ska uppmärksammas. Ullis är en karismatisk och oerhört duktig person som är och har varit aktiv inom Borlänge Musikteater ända sedan barnsben, numera som bl.a. regissör för musikalerna ”Sound of Music”, ”Singing In The Rain”, och ABBA-showen ”Super Trouper” (som hon f.ö. varit med och skrivit manuset till) för att nämna några. Samtliga produktioner hon har jobbat med har blivit slutsålda succéer. Med sin fingertoppskänsla och sitt stora kunnande har hon under årens lopp lockat fram det bästa ur såväl ungdomar som vuxna i att stå på scen och agera och trollbinda sin publik. Det tycker jag är hedersvärd och väntar med spänning till imorgon bitti 06.15 då hon får berätta om detta i direktsändning.

Om du vill lyssna på radioinslaget där jag blev intervjuad kan du klicka på play-knappen i spelaren högst upp på sidan.

Over and out!

/Peter