Det värmländska Be digital-konceptet har blivit utsett som ett av åtta nationellt goda exempel!

Det värmländska Be digital-konceptet har blivit utsett som ett av åtta nationellt goda exempel!

12 juni, 2020 Av av dalapeter

Det värmländska Be digital-konceptet har blivit utsett som ett av åtta nationellt goda exempel på ett framgångsrikt sätt att jobba med företags digitala utveckling.

Be digitals metodik innehåller en guidning i företagets hela digitala resa, test av företagets digitala mognad, matchning mot leverantörer och samarbetspartners, inspiration och nätverk. Företagen ska genom insatserna uppnå en större förståelse för hur digitalisering är en del av företagets hela verksamhetsuveckling.

Satsningen på Be digital har pågått under två år och riktar sig mot små och medelstora företag. Det framgångsrika arbetet har resulterat i att Be digital-konceptet nu i nationell konkurrens fått medel från Tillväxtverket, nischat mot delvis ny målgrupp.

Be digital-konceptet innebär att företagen erbjuds digital rådgivning och kartläggning av den digitala mognaden som resulterar i en möjlighet att se vilken kunskap och kompetens som behöver förstärkas inom företaget. I rådgivningen får företagen tillgång till konkreta verktyg för att underlätta sin digitala utvecklingsresa.

Läs nyheten i sin helhet